Acest magazin utilizează cookie-uri și alte tehnologii pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Va rugam studiati politicile noastre: Termeni si conditii de utilizare

5 AFIRMAȚII FRECVENTE DESPRE ÎNCĂLȚĂMINTEA DIN PIELE – CE ESTE MIT ȘI CE ESTE ADEVĂR?

Posted By: Budica Liviu In: Root On: Comment: 0 Hit: 1430

5 AFIRMAȚII FRECVENTE DESPRE ÎNCĂLȚĂMINTEA DIN PIELE – CE ESTE MIT ȘI CE ESTE ADEVĂR?

De cele mai multe ori, atunci când întrebi pe cineva ce tip de pantofi preferă să cumpere, răspunsul vine imediat: încălțăminte cât mai comodă și rezistentă. Comoditatea este relativă. Pentru o femeie, învățată să poate tot timpul tocuri de 12 cm, o pereche de pantofi cu toc de 8 cm va fi foarte comodă. Pentru cele învățate să poate pantofi sport, chiar și o pereche de sandale, cu toc de 5 cm și cu talpă subțire, poate părea incomodă. La capitolul rezistență părerile sunt ceva mai constante – majoritatea ar alege pielea naturală ca fiind cel mai rezistent material. Despre încălțămintea din piele mi-am propus și eu să vă vorbesc astăzi, mai precis despre cele mai frecvente 5 afirmații despre acest tip de încălțăminte și despre cât adevăr este în ele.

1. Încălțămintea din piele este foarte scumpă

Fals. Pe rafturile magazinelor am găsit adesea pantofi din materiale sintetice, cu prețuri nejustificat de mari. Nici măcar nu erau de la vreo firmă renumită. Trecând peste asta, chiar și acolo unde pantofii din imitație de piele au prețuri foarte mici, dacă raportezi acel preț la așteptările ca ei să nu te țină mai mult de 2-3 luni, tot scump ieși. În schimb, investind în astfel de încălțăminte ieftină din piele naturală, nu ai sentimentul că ai cumpărat ceva scump. Decât să cumperi câte o pereche de pantofi de 100 de lei la fiecare 3 luni, mai bine dai 200 de lei pe una din piele care să te țină un an. Ieși chiar mai ieftin.

2. Încălțămintea din piele este cea mai rezistentă și longevivă

Adevărat. Cu siguranță fiecare dintre noi a cumpărat măcar o dată o pereche de balerini sau de pantofi din material sintetic. Acest gen de încălțăminte nu își păstrează aspectul ca nou mai mult de câteva zile și nici nu rezistă mai mult de câteva săptămâni, în condițiile în care este purtată zi de zi. Asta nu se întâmplă în cazul unor pantofi, sandale sau mocasini din piele naturală de tipul celor de aici. Pielea îngrijită corect arată impecabil și peste luni bune și rezistă chiar și 2-3 ani pentru că este foarte flexibilă.

3. Încălțămintea din piele este foarte comodă

Parțial adevărat. Comoditatea unei perechi de încălțăminte nu depinde numai de materialul din care aceasta este realizată, ci și de model, de tipul de talpă, de cât de înalt sau stabil este tocul, etc. Mocasinii din piele, în cazul domnilor, și balerinii din piele, în cazul doamnelor, sunt unele din cele mai comode opțiuni. Nu același lucru se poate spune despre un pantof cu platformă și toc uriaș. Deși pielea este moale și flexibilă, comoditatea depinde și de calapod și de stilul de încălțăminte pe care obișnuim să îl purtăm.

4. Încălțămintea din piele este greu de întreținut

Fals. De fapt, este chiar foarte ușor de îngrijit. De regulă, o pereche de pantofi are și în cutie, alături de certificatul de garanție, un pliant cu scurte reguli de purtare și întreținere. Dacă ai grijă să usuci corect pantofii (fără a-i plasa în imediata apropiere a unei surse de căldură), să îi menții curați și să le aplici din când în când cremă de pantofi și un tratament hidratant (care nu este deloc scump), ai făcut cam tot ce trebuia pentru a-i întreține.

5. Încălțămintea din piele permite picioarelor să respire

Parțial adevărat. O pereche de încălțăminte din piele (balerini, mocasini, ghete, cizme), nu are nevoie de perforații pentru a permite o bună aerisire a picioarelor, având o structură poroasă care permite aerului să circule în și din interiorul pantofului. De asemenea, este bine știu că pielea absoarbe transpirația piciorului fără să emane acel miros neplăcut. Afirmația este parțial adevărată pentru că pe piață există și multe modele de pantofi care au piele naturală doar la exterior, interiorul fiind sintetic. Atenție, așadar, la specificații și etichete!

Concluzia cred că este clară: pielea naturală prezintă multe avantaje și, dacă mizăm pe încălțăminte realizată 100% din acest material, cu un calapod adecvat piciorului, avem doar de câștigat. Avem comoditate, avem stil, avem longevitate și rezistență.

Comments

Leave your comment